Obvestilo za medije - Dan odprtih vrat, Kostanjevi cvetovi

Sreda, 16. junij 2010

Dan odprtih vrat v atraktivni soseski Kostanjevi cvetovi v Dolu pri Ljubljani

V Kostanjevih cvetovih, eni najbolj privlačnih naselij, ki se trenutno gradijo v okolici Ljubljane, bo 22. junija Dan odprtih vrat. Organizatorji vabijo vse, ki so se za nakup stanovanja v teh izjemni soseski že odločili, ali pa jih le zanima, kako bo videti vsakdan v tem minimalistično zasnovanem in z naravo obdanem naselju, da si od 14. do 19. ure ogledajo že dokončani vzorčni objekt G ter popolnoma opremljeno vzorčno stanovanje, za vsa vprašanja pa bo na voljo tudi ekipa strokovnjakov, ki je sodelovala pri gradnji. Na Dnevu odprtih vrat si bo mogoče ogledati tudi stanovanja v drugih objektih (G, H, I, J in K) in tako doživeti dan v imenitnem okolju, ki združuje bližino narave in kakovost bivanja na obrobju Ljubljane.

Podjetje Gramiz, ki gradi to novo stanovanjsko sosesko, je z gradnjo 13 samostojnih objektov, arhitekturno minimalistično zasnovanih vila blokov, ki bodo imeli le dva nadstropja, na dobri poti, da prvi kupci prevzamejo ključe že do konca Oktobra. Objekte med seboj povezuje skupna podzemna garaža, zaradi katere je okolica naselja ohranila zelenje in neokrnjeno naravo. H kakovostnem bivanju pa prispevajo tudi kakovostni vgradni materiali višjega cenovnega razreda in zanimive projektantske rešitve. O vsem tem se bodo obiskovalci Dneva odprtih vrat lahko prepričali na lastne oči v torek, 22. junija, od 14. do 19. ure. Še posebno zanimiv in atraktiven bo ogled vzorčnega stanovanja, ki ga je investitor, podjetje Gramiz, v sodelovanju z Mrežo nepremičnin, projektantskim birojem Arhideja, podjetjem Stolarna Dobrepolje in mizarstvom Erjavec ter še nekaterimi drugimi opremil po meri. Za več informacij obiščite spletno stran www.kostanjevicvetovi.si, rubrika novice.

O soseski Kostanjevi cvetovi

Vsak izmed trinajstih objektov, ki so del Kostanjevih cvetov, ima povsem samosvoje specifike, obliko in značilnosti, ki ga v detajlih ločujejo od ostalih, hkrati pa skupaj tvorijo enovito podobo naselja. Na voljo je 21 različnih tipov stanovanj: najzanimivejša so zagotovo na vrhu, t.i. »penthouse« stanovanja. Vsak objekt ima na vrhu 2 takšna stanovanja, ki zajemta celotno vzhodno ali zahodno polovico objekta in merita kar 120 m2. Tudi druga stanovanja so zanimiva, nadgrajujejo pa jih prostorne terase z eksotičnim lesom ter atriji različnih velikosti in oblik.
Zunanja ureditev sledi rdeči niti naselja: sožitje z naravo na pristen, a hkrati sodoben način. Vsa okolica je ozelenjena, nekaj prostora pa je namenjenega tudi otroškemu igrišču, na prav poseben način pa se je investitor lotil tudi ureditve poti med objekti. Ta bo ponekod peščena, drugod pa kombinacija zelenice in pešpoti s tlaki. Naselje tako ne bo izstopalo iz povprečja le po izjemni lokaciji, le 10 kilometrov iz prestolnice in komaj 4 kilometrov od ljubljanske obvoznice, temveč tudi po izjemnih arhitekturnih in krajinskih rešitvah.